WHY!?

Vet inte varför faktiskt. Vet inte om det är den lilla sömnen, det höga tempot, det ständiga sjungandet, skrattandet och skrikandet, den psykiska utmattningen eller den halvdåliga, varma luften när man är många i ett rum. Men på något sätt får man alltid, ALLTID, ont i halsen när man är på aspnäs. Ibland kommer det redan samma kväll som man kommer dit, men om man har tur kommer det inte förrän den första morgonen, men det håller alltid sig kvar tills dess att man åker hem och sover lite.

Man vaknar med en enorm halsont. Det dämpar sig sedan lite när man äter frukost, men man blir jättetjock i halsen, och typ lite hes. Sedan växlar det mellan ont i halsen, tjock (typ lite slemmig) och hes eller både och. Kanske därför som det alltid låter hemskt, lite stucken gris blandat med rostig tågväxel och skrikande katt, när jag ska sjunga under ett aspnäsläger. Så kommer man hem, hänger lite i stallet, kanske tillochmed sover en natt, och vips, borta.

Vad tror ni det kan bero på?


Pro-funkis

Imorgon blir det TIRK tävling igen. Men tyvärr blev det inte jag som skulle tävla, pga sprutgrejen och karenstiderna, men jag ska vara funktionär igen. Alltid lika roligt att vara del av en pro-funkisgrupp så man kan ju inte hålla sig borta ;)
Så vill ni uppleva ultimate tävlingsservice så är det bara att komma till TIRK. Vi är där för din skull!  och för de totalt senaste mode-inspirerade reflexvästarna


från senaste TIRK-tävlingen jag faktiskt var med och tävlade på. Två klasser, en CR felfritt och en LD polluxcup där jag kom tvåa, hästen är ridskoleponnyn Ella.

Vad ska man säga?

Okej, tänk er det här;
Ett fyrkantigt rum. Ett sovrum. I rummet står en dubbelsäng, med huvudändan mot mitten av ena sidan. På båda sidor av sängen finns det en meter till godo till väggarna. Om man ligger i sängen finns dörren vid väggen till vänster. Vid fotändan av sängen finns det ca 2,5 meter tills väggen. Längst den väggen finns det en tresitssoffa, lite gammal och nedsutten.

Ser du rummet?
Tänk dig då att i det rummet sov det i natt 9 st ungar, från min ålder upp till några år äldre. Fem pers sov i på snedden i sängen, jag sov på soffan, två pers tog massa täcken och låg på dem vid fotändan av sängen och den nionde sov på soffdynor på ena sidan av sängen. Snacka om hur varmt och syrebristigt det blev i natt haha, men mysigt :P ...


What is life without Aspnäs??

för idag ska jag dit igen :)
Q-ledarna ska hjälpa till med ett kyrkövernattningsläger för Östervåla och Harbos klass 4, 5 och 6. De ska sova över en natt, fredag till lördag, och vi kommer att ha ledarutbildning under de dagarna också.
Spännande :)

Aspnäs lägergård

Att plåga en tonåring del 1

Ja, man kan ju börja med att ha nationella prov.
För det hade jag idag. Engelska skrivdelen. Började med att jag kom försent till skolan, perfa början på dagen. 5 min innan provet släntrade jag in i rummet och satte mig ner på den enda lediga platsen. Så insåg jag att jag hade lite suddbrist och pennbrist. Jag hade en blyertspenna, men den behövde verkligen vässas. Och jag hade inget sudd. På skrifliga. Hur klantig får man vara?
Hittade i alla fall en svart färgpenna som jag kunde ha att skriva med på kladdpappret för att spara det lilla som var kvar av blyertspennan, och jag fick verkligen inte skriva fel...

Självklart var det de första jag gjorde, och jag satt och gnuggade bort skriften på pappret. Tur att pappret var lite glansigt typ så man kunde gnugga bort blyertsen om man hade skrivit löst. Tack gode gud!
Vågade inte riskera att fråga efter sudd av någon. Lärarna är en aning bitchiga när det kommer till prov. De gjorde tillochmed träplattor att ha mellan sig medan man skriver proven. Vad hände med att lita på eleverna? host host...


an pruv inn engliss.
(haha jag vet, töntig jag är ;) )

Savoy

Under ett års tid hade vi en vikarie på ridskolan i Botkyrka, BRS. Hon var världens bästa ridlärare och jag tyckte jättemycket om henne, men när året hade gått var hon tvungen att flytta tillbaka till Norrland.

Hon har en jättefin, snäll häst som heter Savoy, jätteduktig hopphäst, underbar hoppteknik, duktig på dressyr och bara jätteschysst i allmänhet. Hon hade ofta med honom t.ex. när hon skulle visa någonting, på teorilektioner eller på "spec-sitsträningar" för de mer duktiga grupperna som fick testa att rida honom typ tio min var en lektion. Haha snacka om att de "mindre rutinerade" grupperna (typ jag) blev lite avundsjuka :P

Nu hittade jag Savoy till salu på hästnet.se

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=604001&inriktning=7&typ=5
länk till annonsen

 
   
  Startsida Rubrikregister Företagsregister Hästfrågor Om HästNet  
 
Annonsera gratis Logga in Ta bort annons
Alla Allround Avel Dressyr Fälttävlan Hoppning Körning Trav Western Övrigt
Hoppning/Stora hästar
Säljes
Datum: 2012-04-23 Annonsid: 604001
En härlig läromästare i hoppning
En härlig läromästare i hoppning. Hästar säljes
En härlig läromästare i hoppning. Hästar säljes
En härlig läromästare i hoppning. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Hoppning - Kön: Valack - Födelseår: 1992
Namn: Savoy

Savoy är född -92, han har tävlat upp till 120 i hoppning och Mvs B i dressyr. Han pigg och glad, har aldrig varit skadad. Han är helt orädd i hoppningen och hoppar alla typer av terränghinder. Snäll att sko, lasta och klippa.
Han vill inte gå i pension utan vill fortsätta att träna och tävla!
Ring så berättar jag mer

 
 
 

 
 
   
 
   
   
   
   
 
 
   
   
 
   
   

fick inte bort den här delen, sorry...

 
 
   
 
   
 
   
   
 
 
   
 

 
   
 
 
 
 
 
 
 
 

stoor häst och liiten häst

Ska börja med att berätta att "planen" för Sacke är att jag ska träna och tävla honom till den allra sista dagen på året jag fyller 18. Sedan kommer jag att fortsätta att tävla någon Avd B någon gång, men han har värsta potentialen och därför ska en av mina småsyskon, som då kommer att vara runt 15, få ta över honom och tävla. Så han kommer inte att säljas.

Men det innebär att jag kommer att börja tävla storhäst. Det skrämmer mig en aning... Vet inte varför, men det bara är så. Storhästar är så... stora. Har inte ridit storhäst så mycket. Senaste gången var ett tag sedan på en provapådag på Jälla. Red en häst som hette typ Skywalker. Kan säga att det var helt annan ridning än Sacke som är liten, pigg dynamitharry känner minsta rörelse och har en enorm framåtbjudning från början. Lite mer ponnyridning med kortare steg och mindre allting. Skyan var stor, enorma steg som verkligen gungade fram, och var lite sådär halvseg. Det som vanligtvis fungerade på Sacke fungerade inte alls på den här jätten. (och det var precis att jag kom upp i början...). Gjorde bort mig totalt.
Lite så har det varit de få gångerna jag ridit storhäst och det har blivit lite uschkänsla över det. Nu kanske jag låter som värsta besserwissern men i alla fall. Jag gillar min Sackeridning och pluttponny. Ni måste medge att det är lite annorlunda ridning och det skrämmer mig lite...


liten och stor


J'ai un jour rêvé...

Jag hade en dröm...

Et aujourd'hui, ils sont ma réalité
...och idag är det min verklighet

så fint :)

Klockrent

Ja, för alla er som tycker vanlig ridning är töntig, dags att spejsa upp det lite?

Hjälp! Viktigt!

Vi lyckades göra ett misstag med hästarna.
Som folk vet så ska hästarna få en spruta en gång per år, med Equip Vet. Men den här gången lyckades vi ta över tiden med två dagar, och måste därför ta en till spruta efter tre veckor, alltså grundvaccinera om dem.

Men enligt veterinären hade han tydligen hört någonting om att de hade ändrat reglerna från och med februari i år, så att sprutan inte längre behövdes ta inom ett år, utan att det var kanske 13 eller 14 månader, och sedan en månads karenstid istället för en vecka. Han var tydligen inte så jätteinsatt i det där och bad mig att ta reda på mer, om nu de behövde ta en till spruta eller inte.

Jag tycker att det låter lite skumt, och egentligen borde ju veterinären veta sådant i så fall?
Men är det någon annan som har hört någonting om det här? För tydligen blir det ju jag som får ta reda på det men jag har ingen aning om vart jag ska leta. Har kollat på bland annat ridsporthemsidorna och allting men inte hittat något, och en sådan här ändring borde ju stå? Jag menar alla andra nya karenstider står ju överallt, det är omöjligt att missa, och då borde det här ju också finnas överallt?

Hjälp!


Hej


Att prata matte

Matte är ett språk jag inte kan prata... alls...

Idag hade vi matte muntliga. Tänker inte gå in på vad det handlade om för nyfikna människor där ute, mohaha ;)
Men kan berätta att jag typ tappade allt. Jag satt knäpptyst genom hela, och när det var min tur att prata och alla glodde på mig sa jag bara massa skit som inte betydde någonting över huvud taget. Det insåg jag sekunden efter att jag hade sagt det, och började därför med ett nej men jag menade... och lyckades röra till allting...

Sedan försökte jag göra det bättre genom att komma med någonting smart men det hände samma sak, och jag började räkna på en helt orelevant sak och alla bara glodde för de vågade inte be mig att hålla käften inför läraren, som skrev ner allting... Usch och fy...


Har ni haft matte nationella? Hur gick det?
Om inte, nervös?

så mycket jag i ett nötskal idag...

Om Mig

Hej
Tänkte berätta lite om mig :)

Ja, jag är född -96 och bor i en liten by en bit från Uppsala. Och med en bit menar jag en bit...
Men här bor jag med mina föräldrar och mina många syskon, hundar, katter och hästar.

Jag går i nian i en skola i Uppsala, och ska börja gymnasiet nu efter sommarn, på Jälla. Där kommer jag att gå hästlinjen.

När jag började rida
Jag började rida när jag var fyra ungefär. Då började jag på en ridskola som hette Södertörns Ryttarcenter. De hade inte speciella ponny eller hästgrupper, utan de blandade, så det var inte sällan jag fick rida på stora hästar. Men min favorit var en svart c-ponny som hette Bugg. Han var blind på höger öga men det var inget som störde honom så jättemycket.
Där red jag tills jag kanske var åtta, lite till och från. Men jag kom inte så långt på den tiden, jag var så ung. Det tog ett bra tag innan jag kom på hur det var man red lätt, och jag gav lätt upp och började gråta om hästen inte gjorde som jag sa. Nu inser jag hur onödigt det egentligen är att låta barn börja på ridskola redan vid fyra års ålder, men då var det helt normalt för mig och jag kände mig jättedålig när alla lärde sig allting så mycket snabbare än jag och var mycket modigare än jag. Kommer ihåg att jag bara vågade hoppa i trav, om ens det, lärde mig aldrig att galoppera för att jag inte vågade helt enkelt, och att jag hela tiden stannade kvar på samma nivå medan de andra gick förbi och klättrade i nivåerna. Jag ville verkligen inte tillbaka till ridskolan men gick dit en gång i veckan. Tills jag tillslut lyckades övertala mamma och fick sluta. 

BRS
Ca ett år senare började jag ändå att rida igen. Då var jag runt nio år, och den här gången började jag på BRS, botkyrka ryttarcenter. Jag hamnade direkt i en grupp med snälla människor, en bra ridlärare och bara ponnyer. Har ingenting emot storhästar men jag var nio lixom, jag hade väldigt många ponnyår kvar.
På BRS lärde jag mig det mesta av det jag kan nu. Jag lärde mig galoppera, det jag absolut inte vågade förut. Jag hoppade, högre och högre, och jag var inte rädd längre.
Efter något år fick jag gå skötarkursen och började sköta en ponny som hette Nova. Senare bytte jag till min älskling Belle, en av många kallad sur ponny, men jag gillade henne och vi kom bra överens. Henne var jag skötare på i över ett år.

Fina Belle

Lancia
Sedan fick jag följa med en kompis till Hågelby privatstallet en bit bort från ridskolan. Det var helt annorlunda där från ridskolan, allt var lixom... på riktigt på något sätt. Mer ansvar och man fick känna sig mer som en vuxen. Då var jag runt 13 skulle fylla 14. Efter ett tag fick jag bli skötare på en stor fux vid namn Lancia. Självklart red jag fortfarande kvar på ridskolan och var stallvärd en gång i veckan, men resten av tiden spenderade jag hos Lanci. Jag fick ansvar, bland annat så kom jag direkt efter skolan och mockade, fixade foder och vatten. Sedan släpptes hästarna in vid fyra och då fick jag rykta och pyssla och mysa tills ägaren kom och red. Sedan fick jag mer ansvar och fick börja ta in henne från hagen själv, något som inte alltid var så lätt med alla andra hästar i samma hage, men jag kunde och kände mig duktig :) Jag fick börja gå promenader med henne och tillslut fick jag även testa att rida henne en gång :D
Men det var ändå någonting på Hågelby som inte kändes rätt. Jag passade inte riktigt in på något sätt. Har alltid varit lite tillbakadragen och tyst och jag vet inte, man behövde vara lite mer framåt för att kunna platsa in i gruppen. Jag kände mig alltid ivägen på något sätt.
Så när en av mina kompisar, (som var skötare på Alice som stod där, som vars ägare var mamma till min två år yngre lillesyrras gamla klasskompis, bara lite random fakta :P), flyttade med Alice till ett annat stall, då de skulle köpa en ponny till dottern och det skulle kosta en mindre förmögenhet att inte bara ha en utan två hästar på hågelby, så kunde jag inte låta bli att flytta med.

Lancia

Willow
Jag fick bli skötare/medryttare på den nya c-ponnyn Willow, en ponny som jag fastnade för direkt. Tyvärr innebar det att jag var tvungen att sluta på Lancia, och jag kom att sakna henne och de trevliga människorna där, men eftersom jag inte hade passat in så bra där så kändes det faktiskt lite skönt att komma därifrån.
Men Willow fick jag ta hand om helt själv två dagar i veckan. På måndagar skulle jag ta hand om Willow och Alice helt själv, mocka, rykta och fixa maten och vatten och pyssla. På fredagar kom även kompisen dit och vi red ut tillsammans eller klättrade i sandtaget samt fixade med hästarna. På torsdagar var det hon som hade hand om båda hästarna själv. Senare fick jag även rida på måndagar när Willow hade kommit igång lite mer.
Stallet som de stod på hette Sjövreten och var ett lite mindre, mer "litet och mysigt" stall. Det fanns två delar, den övre delen fanns det två ponnyboxar, en för den underbart gulliga shettisen Wille och en där Willow stod, samt fyra storhästboxar, där Alice samt Impala och Lazella stod. I början stod även Cosmonova där, men hon var tvungen att gå och den boxen stod tom tills jag flyttade.
Den andra delen hyrdes av min ridlärare på BRS, och hennes man och son och deras två hästar, en ponny och en storhäst, Fenja och Chivas.
stallet var som sagt lite mindre och mer intimt. Det var verkligen "alla kände alla" och vi satt och pratade, red ut med varandra, delade upp arbetsupgifter och löste saker tillsammans. Men ändå var det skönast när jag var ensam på "mina" måndagar, bara jag och hästarna största delen av tiden.

jag och Willow


Flytt
När jag sedan fick reda på att vi skulle flytta var jag både glad och ledsen. Ledsen för att jag äntligen hade hittat ett ställe där jag bara kunde vara och nu behövde jag lämna det, men glad för att jag skulle få börja om från början. Och jag hade alltid velat bo på landet.

Det var allt som hände innan jag flyttade till den lilla byn en bit från Uppsala där jag bor nu. Nu vet ni det :)




Makeover

Nu har jag ändrat det enda jag faktiskt vet hur man ändrar på bloggen... ;)

Men jag har ändrat headern och bakgrunden.

Kommentera gärna vad ni tycker. Vad var bra? Vad var dåligt/kunde göras bättre? Bra kritik alltså :P Skulle betyda mycket :) För jag är lite nybörjare på sådant här ;)


Two is one better

Tja tja bloggen :P
Haha som ni kanske har märkt så är jag inte så jätteeffektiv här, ibland bara orkar jag inte skriva.

Därför tänkte jag att det kanske skulle vara roligare om man var två som skrev? Man kunde peppa varandra att skriva och det skulle bara vara roligare :P

Så jag frågar de inte så många läsarna jag har om någon skulle vilja börja blogga med mig? Kanske börja på den här bloggen eller starta en ny tillsammans?

Om du vill så är det bara att skriva lite kort om dig själv och så får vi se :P


Lancia på Hågelby. Miss u <3

Haha lovar i sådana fall att fixa en kamera så att det blir lite bilder ;)


Promenix, lördag 21 april

I lördags gick jag en promenad med Sacke.
Jag gillar att promenera med honom. Det känns som om man är mer på dens nivå, istället för att bara se allt från dess rygg. Men man ser allt på ett annat sätt och man får en annan kommunikation med hästen från marken än om man bara rider hela tiden.
Nu har jag inte tränat från marken eller gått promenad eller liknande med honom på ett tag, och jag var lite seg av mig och orkade typ inte rida, så det fick bli en promenad.

En annan fördel med det är att min hund Dessie kan följa med då. Hon är lite stor och läskig tycker grannarna, och om hon då följer med lös medan jag rider så ser det helt oansvarigt ut och som om hon kommer att attackera dem när som helst, tycker de. Därför brukar jag inte ta med henne så mycket längre när jag rider, för helst ska man ju hålla sig väl med sina grannar...
Men om jag istället går bredvid Sacke så ser det ut som om jag har mer kontroll på henne. Sedan om jag ser någon som jag vet blir lite extra upprörd av att se en maffig hund lös så kan jag koppla henne när jag går förbi. Win win :P

Nu träffade jag ingen på min lilla promenad, men det var mysigt ändå :P

En lite rolig sak som jag har insett är att man skulle kunna beskriva Sackes utseende som stor, maffig, fluffig (långhårig...) och gul...






och bebis som valp :)

ser ni likheten ser ni likheten :PPPP




Sacke

Sacke heter egentligen Tsarko och är en åttaårig basjkir. Jag har haft honom i lite mer än ett år nu, och vi har utvecklats väldigt mycket tillsammans.

Jag tror att Sacke är den ponny som har lärt mig mest av alla. Tillsammans har vi gått från fullt ös medvetslös till en aning mer kontrollerat :P

Sacke är en maxad D-ponny, 148,3 cm, och rödblack och en stjärn i pannan. Han är e. Tarasov 17, och u. Rajzna.

Sacke är en väldigt pigg ponny som älskar att hoppa. Alltid klockren på hinder, vägrar aldrig.
Vi har inte tävlat mer än pay and jump än så länge, men vi gör oss nu redo för tävlingsbanan så akta er ;)

Han är den mysigaste häst man kan tänka sig. Lär sig väldigt fort nya saker och vill hela tiden lära sig mer. Fast roligast är det ju om det finns något ätbart inblandat :)

From the beginning
Jag letade ponny att ha och tävla och rida på. Jag hittade hans annons på hastnet.se och fastnade direkt. När jag ringde upp ägaren sa de att han är snäll men VÄLDIGT pigg, något som de nämnde flera gånger men som jag tog lite med en nypa salt måste jag erkänna. Jag såg mig själv som fullärd och att jag klarade av de flesta hästar, något som jag skulle få kastat tillbaka på mig alldeles snart.

Men vi åkte dit och kollade på honom. Jag måste erkänna att han var lite kraftigare än vad jag trodde att han skulle vara, men det var något i hans attityd lixom. Han visste själv hur cool han va på något sätt.
Förra ägaren red först, och det gick bra. Hon berättade att han inte hade blivit riden på två veckor och att han var väldigt pigg. Det kan jag ju berätta att det märkte jag...
Så hoppade de. Det stod ett sockerbitshinder och en smal oxer på banan. Oxern stod på ena långsidan. Hon hoppade lilla hindret först någon gång och sedan oxern. Sedan höjde vi oxern mer och mer tills den stod på över en meter och han flög över :)

Så var det min tur att rida. Jag satt upp och jag kände direkt hur kraftfull han var. Det var lite som en tickande bomb under dig kändes det som. Ingen ridskoleridning här inte...
Jag travade runt på en volt och han drog verkligen framåt och trippade väldigt snabbt. Och i galoppen var det verkligen tryck i honom. Han hade verkligen ett högt tempo och jag kunde inte få honom att lugna sig där jag satt och det tog ett halvt varv innan jag kunde sakta av igen.  
Så skulle jag börja hoppa. Oxern var sänkt rätt så mycket och jag fick komma i kort kort trav. Så hoppade han över med god marginal och forsade iväg i galopp. Det tog en långsida till innan jag fick stopp på hästen. Så kom jag igen. Den här gången fick jag stopp på honom tillräckligt fort för att kunna komma direkt igen. Så kom förra ägaren med några tips om hur jag lättare skulle kunna få stopp på honom. Men när jag kom en gång till på hindret så gick det fort som 17 efteråt. Han sprang längst kortsidan och långsidan ner och jag gick in på en volt för att lugna ner honom. Vad beslutsam jag var, så här skulle det inte vara! Jag hoppade några gånger till och hindret höjdes till kanske 90-1 meter, och jag var jäkla bestämd, hästen skulle stanna!

Det gick bättre på slutet, men inte så jättemycket egentligen. Jag avslutade med att skritta ut en sväng och han gick i 180, överdriver inte.

Så vad i allt det var det som fick mig att fastna för honom? För ja, några veckor senare hämtade vi honom (och Tia) därifrån, den galna hästen som bara sprang och sprang...?
Det var någonting i hans attityd. Någonting i sättet han rörde sig på. Hur självsäkert och ärligt han flög över hindrena och hur irriterat han kickade för skänkeln :P Han hade lixom attityd. Han stack ut från mängden. Han tänkte inte låta sig kyvas till någon liten, seg nybörjarponny. Han hade lixom en värdighet på något sätt, en stolthet.

Just därför tog det ett tag innan vi riktigt matchade, och han har fortfarande helt egna idéer om det mesta. Men det är därför jag älskar min ponny :)



behöver jag säga mer?








tävling om ett träns :)

Jag är med och tävlar om ett träns :) klicka här för att komma till tävlingen :D 
  


klicka här för att komma till tävlingen :) 
 

hoppning 22 april


som vanligt får ni en välritad bild av mig :) Men egentligen är den inte så jättesvårtolkad, tror jag? :P Men egentligen övade jag inte på något speciellt och satt och nötte, utan jag mer rullade på i olika volter/åttvolter, bytte galopp över hindrena och bara höll ett bra tempo igenom hela. Först hoppade jag den gröna volten, över en liten oxer. Sådant brukar fungera bra på Sacke då han kan lugna ner sig och bara rulla på runt på en volt.

Sedan den röda åttvolten runt kombinationen. Försökte hålla ett bra tempo, särskilt mot räcket vid långsidan där då man ju kom snett igenom mot den, försökte trycka ut han mot sidan så mycket som möjligt och komma så rakt som möjligt, och sedan byte över hindret.

Sedan tog jag med kombinationen, den blåa åttvolten. Först hoppade jag kombinationen i trav och sedan galopp, och sedan började jag på åttvolten.

Försökte hålla hela passet så lätt som möjligt och bara rulla på och ha lite roligt. Men ofta får jag påminna både mig själv och hästen för han smygökar och ibland bara hänger jag med och typ "dras med av farten" och får påminna mig själv om att sitta ner i sadeln och göra halvhalter och arbeta honom uppåt så att han inte bara drar framåt lixom.

Så travade jag av, och då var han jättefin :D ännu en sak som jag har märkt att jag har börjat med är att jag höjer handen ibland. Kanske för att han är så pigg? Måste tänka på att sänka handen och faktiskt låta honom lugna ner sig själv, t.ex. när jag travar av, och inte bara störa honom hela tiden. Då gick han jättefint :)

En annan ovana som jag har haft rätt så länge, sedan ridskoletiden i Stockholm faktiskt, och det är min sits. I början sjönk jag ihop väldigt mycket, kanske från när min favoritponny var en B-ponny men jag var på gränsen? Jag vet inte men så var det i alla fall. Men nu sjunker jag inte ihop lika mycket på samma sätt, men t.ex. när jag travar av, eller bara i almänhet, kan jag råka luta mig framåt fortfarande, något som jag också gjorde förut, särskilt när jag travar av. Haha min dressyrlärare får lite damp :P Men det fick jag också påminna mig om flera gånger när jag travade av, för om jag lutar mig framåt tar ju Sacke det som framåtdrivande, och det är inte vad vi behöver ;)

Men det var den hopplektionen i alla fall :P

i´m in!!

Kom in på båda gymnasierna som jag sökte på :D
Me happy :)

Sedan att båda gymnasierna lät alla komma in på den linjen, särskilt Jälla som desperat tog emot alla elever de kunde hitta (no offense :P) , men jag kom in och jag är glad :)


haha man måste ju älska deras slogan, "ett strå vassare" :P

Dreamdiary

Nu ska jag berätta om det skumma jag drömde om i natt.

En basic fakta som jag kan berätta innan är att det har blivit väldigt mycket engelska på senaste tiden. Mycket engelska plugg i skolan, nationella proven och övning till dem, särskilt då inför muntliga nationella. Sedan har man lixom tänkt på engelska i huvudet och lagt upp dialoger osv osv inför proven och allting, och vi har ofta suttit i skolan och pratat engelska.

Så den första skumma grejen med drömmen var att den var på engelska. Alla pratade på engelska...

Kommer inte ihåg några detaljer men kan berätta lite basic

Det började med att vi
var i någon sorts lokal, liknande kyrkförsamlingshuset. Vi skulle typ ha någon ringdansgrej eller någonting och massa människor skulle glo på oss, som ett uppträdande, och jag kommer ihåg några människor som jag kände, typ några från Q och några från skolan som också skulle vara med. Jag kommer ihåg att jag typ inte var så förberedd så jag hade inte rätt kläder på mig, eller alla hade typ skolkläder. Och tydligen hade jag en kjol eller något, jag som aldrig har kjol, och jag kommer ihåg att precis innan så hade jag gnällt lite på det, typ nervöst sagt att "åh nej, jag är den enda med kjol...". Då hade en vän till mig, som är kille, sagt att "men jag kan också ta på mig en kjol" (fråga inte...), och så hade han gjort det.

Så typ hoppade det till att jag satt, eller mer lutade mig, mot scenkanten, det var typ matdags eller något och alla satt och småfikade vid borden. Så kom min lillebror in i typ finkläder, och i början var jag typ "å hej brorsan", och sedan insåg jag att å, min bror är här! För nu är han bortrest och har vart det i tre månader och kommer att vara det en månad till, tillsammans med fyra andra av mina syskon samt min mamma. Han är fyra år, och han hade kommit och bah "hej Jeja" och jag hade frågat om de andra var där också och han hade pekat mot ett bord lite längre bort, och så hade han kommit fram och så kramade jag honom och var jätteglad och typ grät av glädje för jag har verkligen saknat dem, eller gör det fortfarande :'(

Sedan så var alla random människor borta och det var bara några jag kände där. Bland annat min gamla, några år äldre granne från Stockholm... Så stod jag på nedervåningen, för tydligen fanns det en övervåning nu också, och så hörde jag att min kompis och någon till stod och pratade på övervåningen. Jag hörde dem tydligt som om de stod bredvid mig, och så hade jag hört att de pratade om någon. Alltså inte elakt, utan tydligen gillade någon av dem någon tjej och de pratade om henne... Så tänkte jag gå upp på övervåningen men då kom grannen och typ försökte stoppa mig vid trappuppgången. Så försökte jag springa förbi, fråga inte varför jag var så desperat över att komma upp, men hon försökte stoppa mig. Men så lyckades jag komma förbi och kutade upp, och så såg jag att de två typ satt på överdelen av en våningssäng och lyssnade på musik i hörlurar, och jag hörde en säga "but I really love her...". Så gick jag fram, och en av dem visste jag vem det var, samma som hade tagit på sig en kjol, men den andra hade jag ingen aning om vem det var. Så tackade jag den jag kände igen för att han hade tagit på sig kjolen. Sedan vaknade jag.

Lite sådär halvskumma drömmar man har... Det var säkert mer, och det är massa smådetaljer jag kommer ihåg men som jag inte orkar berätta för då kommer inlägget att bli så mycket längre... Sedan orkar jag inte berätta exakt vem alla de människorna är, och jag nämner inga namn, alla förblir anonyma på den här bloggen, vad ansvarsfull jag känner mig när jag säger det :P Men så att ni inte tror att jag inte vet vad de heter eller något :P

Men en fråga nu då, tror ni att drömmar kan betyda någonting? Kanske visar de eller symboliserar någonting som händer i framtiden, eller vad man vill ska hända i framtiden? För jag menar jag vill ju verkligen att de ska komma hem nu? Men jag har ingen aning om vad den första och sista delen då ska betyda, även fast det skulle vara roligt att se min kompis i kjol... :)  
Men vad tror ni?

Longering like a boss

På lägret tog min lillesyrra ansvaret att bland annat mocka till Sacke, och jag betalade henne på det gamla hederliga viset: en kram och ett löfte om en ridtur på Sacke, hon är hans största fan...
Men idag kanske det var dags att hålla det löftet. Men Sacke är piggelinis som sjutton, vår "volt" är egentligen en gräsplätt utan staket, och ungen är duktig för sin ålder, men inte så gammal... Så för att de inte skulle hamna i Iggelbo någonstans så satte jag på longerlinan och tog mitt ansvar som storesyrra och longerade dem...

Först påminde jag Sacke om vad longering var eftersom det var ett tag sedan sist, så han fick skritta några varv och sedan trava några varv för att komma igång. Han hade framåtbjudning men var inte het, och jag lät ungen sitta upp. Hon har faktiskt gått på ridskola några år, typ ett, i Stockholm och kan grunderna och lite basic sådär, och med mig som hela tiden kastade kommentarer som luta dig bakåt, kolla upp på flaggstångsknoppen och rid lätt låååångsamt , tre kommentarer som jag sa minst 10 ggr var, så lyckades vi faktiskt rätt bra tycker man :)

Så satt hon av och han fick trava av sig själv. Då var han jättefin, han verkligen vilade på stegen och lixom "studsade" fram om ni fattar vad jag menar, alltså sviktande steg :) och sänkt nacke och aww vad glad jag blev :DDD
Så ledde vi runt honom och sedan fick han komma in och stretcha.

En till sak är att jag har börjat stretcha honom efter ridning. Det här var inte så ansträngande för honom egentligen, men det är alltid bra att stretcha har man hört så vi körde på. Vi kör först att han ska sänka huvudet mellan frambenen och sträcka ut ryggen, och sedan med huvudet mot virveln på höger sida och sedan på vänster och sträcka ut sidorna. Det gulliga idag var att efter att ha gjort en framåt så gjorde han en till automatiskt utan att jag gjorde något :D Sötisen börjar lära sig :D

Önskar verkligen att jag hade bilder från idag för han var jättefin men tyvärr :( Så ni får nöja er med en favorit i repris.


och en bild på flaggstångsknoppen som Emilie skulle kolla på, från i midsommars när det satt en flagga där också :P
vår vackra flaggstång :P


English please!

Idag hade vi två nationella prov i engelska. I torsdags hade vi det första, muntliga. (eller vänta var inte det i fredags? Har förträngt allt minne av det verkar det som...)
Idag var det läsförståelse och hörförståelse. Läs var rätt så svår genom hela, medan hör var fett lätt i början så man blev lite glad och peppad och bah "men det här går ju!", tills det blev mer och mer svårt och man insåg hur lite man egentligen kunde. Särskilt när de gick igenom den svårare delen igen, alltså bara läste igenom den snabbt och det var meningen att man skulle kolla igenom svaren, så gick jag från puh det här gick ju bra till vad f*n har jag skrivit allt är ju fel!!! och satt och suddade och skrev febrilt om halva provet. Så när jag gick därifrån var jag tur att jag ändrade nu borde det vara rätt men nu är jag f*n varför ändrade jag insåg ju nu att det var rätt från början... FML.

Anledningen till att inläggen inte kommer lika ofta längre är för att jag har slutat tagit med datan till skolan. Förut kunde jag skicka iväg ett eller två inlägg mellan plugg inför SO:prov och febril svenskapluggning, men sedan insåg jag att SO:provet kanske var närmare än jag trodde och jag kom ingen vart med svenskan, medan nöjessurfningen, som man så vackert kan beskriva det, tog mer och mer plats... Oupsi... Så då fick jag vara en mogen tonåring och inse att datan fick vackert sitta hemma så att jag kommer in på gymnasiet helst i år...
Men ska försöka komma med bland annat tidsinställda och annat smått och gott under dagarna så att folk har någonting att läsa :P
 

Sacke 16 april

Red rätt så lugnt igår. Testade en ny sak som ni kommer att få veta mer om senare, när och om jag vet att det fungerar ;)
Men kan berätta i alla fall att det jag gjorde var han jätteduktig på. Antingen är han en mozart eller så har han gjort det förut :)

Men i alla fall. Tränade inte på något speciellt för han har varit lite off nu för att han har varit lite varm. Inte mycket men kycklingmamma som man är har han fått stå och vila. Så irrade mest runt lite i skritt och trav så han fick röra på sig idag lite chill.

Eftersom han var jätteduktig får han ett
HAPPYFACE :D


en awesome bloggtävling :P


En awesome bloggtävling hos www.ztreliin.blogg.se

länk till inlägget här

Hej bloggen

Har precis kommit in från lunchfodring.
Det är geggigt i hagen, med ett lager snö över. Mysigt.
Random inlägg, men efter alla långa inlägg behövs det ett kort :P


vinter, vinter, vinter i april...

Idag skulle jag ju hoppa med Nygård men det blev inställt på grund av det vackra vädret. Det snöar, mycket. I april. Vart är vi på väg?
Men Nygård gav en banrapport; underlaget har inte frysit, men de kommer att få styltor av att gå där. Sacke hade snösulor men de togs bort vid förra skoningen eftersom jag trodde att han inte skulle behöva dem mer, men där ser man...
Sedan hatar jag att vara ute när vädret är så här. Usch. Kallt, snö i ansiktet, blött, uschligt.



Jag har mina "standardkläder" i stallet, och eftersom det bara är min familj här behöver de inte alltid vara så snygga. Särskilt mina vinterkläder har sett bättre dagar, men jag har inte köpt nytt för jag antog att det inte skulle vara så kallt längre, jag menar kom igen, det är ju april!?
Det är mina vackra, fodrade gummistövlar, praktiska och varma. När det är riktigt kallt har jag sådana där ridtermobyxor, men de har gått sönder nu, så jag behöver nya till nästa vinter. Min jacka är stor, ful, grön men skön och varm, typisk sådan där praktisk sak... Mina vinterridvantar har, i alla fall den ena, gått sönder helt, men har inte köpt nya för... aa det fattar ni nog vid det här laget :P

Men när jag åker och tränar är det ju lite pinsamt att komma i de kläderna, så då får man "klä upp sig" lite. Man kan ju inte komma i trasiga saker, hur sköna och mysiga de än är. Därför har jag mina läderridstövlar, sköna och rida med och ger bra stöd och snygga, men usch vad kalla :O Ridhandskar som är tunnare än vinterridhandskarna men snyggare och mer smidiga att rida med. Inte mina ridtermobyxor, utan bara vanliga ridbyxor, och sedan kanske en annan jacka?
Så mycket kallare :S Därför, när det är kallt, föredrar jag att lulla runt i skogen där ingen kan se mig :P


bild tagen med min webbkamera ut genom mitt fönster. Inte den bästa kameran, och därför ser man t.ex. inte att det fortfarande snöar, men ni fattar :P

Aj då...

Det här var inte bra...
Igår var planeringen att vi skulle stanna kvar i stan efter skolan och handla massor av grejer med pappa, bland annat åka till hööks och granngården, och sedan ville pappa klippa sig, och sedan skulle vi åka direkt till Q med bil. Sacke skulle få ha sin vilodag som vanligt på torsdagar.

Men det började med att min syrra som går i samma skola som jag försvann efter skolan. Hon glömde sin mobil hos veterinären för ett tag sedan när vi var där med valparna som skulle besiktas, och vi har inte hunnit hämta den än, så det gick inte att nå henne. På morgonen hade vi pratat och sagt att om pappa kunde få ordning på bilen skulle han komma och så skulle vi åka runt i affärerna, men annars skulle hon ta den vanliga bussen hem och jag skulle stanna och sedan till Q med buss som vanligt. Vi slutar samma tid på dagarna, kvart över två (jag vet, lyx :P ), så när jag hade slutat gick jag till henne men hennes klass hade redan slutat då och hon var inte där. Jag gick ner till skåpen och kollade om hon var där, men det var hon inte, och inte heller vid receptionen där vi brukar mötas efter skolan. Då hade pappa redan kommit och satt och väntade utanför skolan. Letade runt överallt och frågade några människor, men eftersom hela skolan slutar samtidigt så var skolan öde efter typ tio minuter, och jag kunde ändå inte hitta henne. Började tro att hon hade missförstått och tagit bussen hem istället. Sedan insåg jag att jag hade hennes lantiskort (vi åker stadsbuss till centralen och sedan lantisbuss hem), men jag visste inte om hon kom ihåg det.
Tillslut åkte jag ner till centralen ändå för att jag började tro att hon hade åkt ner dit och sedan insett där att hon inte hade kort. Men kollade överallt där men kunde inte hitta henne. Smarta jag kom då på att hon säkert skulle tillbaka till skolan för att hämta kortet, och jag åkte tillbaka. Så hittade jag henne av en slump. Då var klockan redan kvart över tre, och när jag gick till mitt klassrum och kollade om hon kanske letade efter mig där, så såg jag att min lärare satt utanför klassrummet. Han är en sådan som alltid frågar om allting, och jag orkade inte med en utfrågning om ifall allting var okej och vad jag gjorde där, så tog en omväg. Då klassrummet är med glasväggar så skulle jag kunna se in i det från andra sidan av våningen ändå, så gick dit, och där satt ungen! Nej, jag är inte retard, och ja, jag hade letat där tidigare.
Men i vår skola så har man ett långt hemkunskapspass ungefär en gång per termin, och tydligen hade hon haft det idag, och slutat halv tre istället för kvart över två. Sedan hade hon haft kamratstödjarmöte tills tre/kvart över tre, och sedan slagit sig ner där jag hittade henne nu.

Med en tappad timme åkte vi i alla fall ner till stan och åkte till granngården och köpte betfor, musli och en hage-vattenhink då den andra började spricka och inte skulle hålla länge till, till veterinären för att hämta syrrans mobil (men de stängde tydligen tidigt den dagen...), till hööks och köpte ridbyxor till mig, träns och bett till Bambi och ridhandskar, till coop forum och handlade lite, och åt även där då pappa alltid är hungrig... Sedan, hokus pokus, var klockan 7, Q började 18.40 så hade redan missat det, men vi åkte hem och kom trötta hem vid 8. Ut och mocka och hann ändå inte rida...


Idag hände lite samma sak. De flesta inlämningsupgifter ska in på fredagar, rätt så logiskt ändå, men varken jag eller syrran var klara med våra, så vi satt kvar till fyra idag och pluggade. Sedan brukar vi lämna cyklar vid busshållplatsen på morgonen så vi cyklar hem på eftermiddagen om pappa jobbar sent, men ingen hade tänkt på det idag och det tar ett tag att gå 5 kilometer, så istället för att gå hem tog vi bussen till Tierp och skulle möta pappa där. Då passade han på att köpa vårskor åt syrran, och lite mat att äta på vägen (som sagt, alltid hungrig... :P ) så kom vi hem vid halv 8 (!) (vart f'n tar tiden vägen här egentligen??). The problem idag var att de andra syrran och syrran, de som går i byskolan här, kommer hem tidigare, och då brukar de gömma nyckeln utanför. Men den här gången hade den äldre av de två råkat stoppa den i fickan då de hade stressigt imorse, och när den yngre av dem kom hem tidigare, som hon oftast gör, så kunde hon inte komma in. Desperat och kall som hon var gjorde hon ett desperat försök att öppna dörren, genom att ta en pinne och sticka in i nyckelhålet (!). Ingen aning om vad hon tänkte komma med det, och hon lyckades självklart inte med något annat än att bryta sönder pinnen så att halva satt inom räckhåll kvar i nyckelhålet. Vi har ett sådant där gammalt lås och nyckel, som på bilden;

bild lånad från google.se
I alla fall, när äldre syrran kom hem med nyckeln så antingen glömde den yngre nämna pinnen i nyckelhålet, eller så valde den äldre syrran att strunta i det, för hon försökte pressa in nyckeln ändå, och lyckades faktiskt att bryta sönder den. Så piggarna som sticker ut åt höger på bilden, de lyckades hon vrida av och även de fastnade inne i låset. De gav upp och sprang över till grannen och hängde där tills vi kom hem...

Men så när vi kom hem var låset fullt med skit och nyckeln paj, men vi lyckades med hjälp av någon smal, linjalliknande stålsak och en fet hammare bryta oss in genom ett smalt fönster, och jag och syrran som går i skolan med mig hoppade in. väl inne försökte vi hitta en ny nyckel, men hittade ingen. Istället försökte vi öppna dörren med en böjd skruvmejsel, och lyckades faktiskt få ut pinndelen men inte öppna dörren. Tillslut gav vi upp och drog även in pappa igenom fönstret (ingen aning om hur vi lyckades med det men haha, in kom han XD )

Men så även den här dagen gick åt skogen i hästfronten och jag skulle verkligen inte hinna rida Sacke :( Är verkligen noga med att efter nio och kvällsfodringen är det tyst och vila, tänker inte störa honom efter det, så det blev ingen ridning idag heller.

Och imorgon ska jag hoppa med Nygård på hennes bana, är det så smart om han har stått i två dagar? Får ta det lite lugnare och hålla i mig, för pigg kommer han att vara, det kan jag lova :P


Ponnymätning

I tisdags vecka 14 åkte jag och Sacke, pappa och syrra och syrra till ATGkliniken i Gävle.
Vi kom dit prick 2, och gick in och anmälde oss och fick nummer 5, och de skulle precis börja. Jag lastade ut Sacke, tog av transportskydden och täcket och började leda runt honom runt byggnaden. Det finns ett travstall precis bredvid, eller det är typ samma ställe, och man kan se travbanan bredvid, så jag och Sacke kollade lite på snygga travhästar som travade på banan i 180 :P
Sacke var faktiskt lugnt där. Jag såg många hästar som stissade runt lite men Sacke gick runt med spetsade öron, och höll sig i skinnet. Haha var lite stolt över tjockisen när han och jag gick runt på en volt precis innan vi skulle in, tillsammans med två andra ponnyer. Sacke kollade på dem med spetsade öron, men gick snällt bredvid mig, medan de två hästarna stissade runt lite och halvt om halvt drog runt sina ägare. Haha min sötisponny :)

Så fick jag gå in. När man precis kom in fanns det några boxar där, kanske fem - sex stycken, de flesta tomma, men kanske två ponnyer stod där inne. Så gick man igenom det rummet och in till ett mindre rum där själva mätningen var. Där stod redan pappa med en kaffekopp i handen och pratade glatt med människorna där. Det är lite så, vart pappa än åker sniffar han sig fram till först kaffet och sedan till närmsta människa som kan tänkas lyssna på vad han nu känner för att prata om... Haha lite pinsamt ibland ;)
Fast den här gången kände vi faktiskt en av dem som stod där, det var Börne, en från TIRK som oftast jobbar som domare/speaker på tävlingarna.

De kände igen Sacke från förra året när vi mätte honom, och började diskutera om vilken färg de skulle skriva på pappret. Förra gången hade de haft samma diskussion och kommit fram till att han var rödblack, men än en gång tvekade de mellan rödblack och brunblack. Men de kom fram till rödblack eftersom han har en röd ton i manen.
Sedan till själva mätningen.
TRUMVIRVEL TACK ;)




Sacke blev:
148,3 cm hög!
Det innebär att de avrundade det ner till 148, och han blev en D-ponny :D

Aspnäslägret

Tänkte berätta lite mer ingående om aspnäslägret jag var på. Har bara skrivit att nu ska jag på läger och nu har jag kommit hem, och ändå vet jag att ingen säkert är så där jätteintresserad av lägret men nu ska jag berätta om det och aldrig mer nämna det igen ;)

Kom dit på fredagen vid 6isch. Då hade middagen redan börjat och det var bara att smita in och och hämta mat. Trodde jag i alla fall, men man kan inte komma undan kramkalaset när man kommer, haha :P
Men jag satt i alla fall med några konfirmander som jag inte hade fått chansen att prata med så jättemycket förut. Tydligen inte tillräckligt mycket, då vi fick ha en liten diskussion om vad jag hette. Joplin lyckades de komma fram till. När jag sa att jag hette Jelena blev det Jelena Joplin...

Dagen efter var det "skärtorsdag". Lägret består av en eftermiddag/kväll, tre hela dagar och sedan en förmiddag fram till mitt på dagen. De tre hela dagarna brukar man ägna åt att "fira" skärtorsdag, långfredag och påskdagen, som för att visa och berätta vad de dagarna går ut på, står för och vad man gör då. Så på lördagen låtsades vi att det var skärtorsdag. Konfirmanderna hade lektioner om vad skärtorsdagen gick ut på och vad som hände då och varför, och vad man gör under skärtorsdagen. Vi hade något lekpass, och sedan förberedde vi ledare en "Jesus sista vandring".

Den gick ut på att alla konfirmander fick ögonbindlar på sig och sedan skulle få uppleva vandringen med alla sinnen förutom synen. De fick bland annat stå i ett rum medan vi spelade dramatisk musik och ett drama om vad som hände den kvällen, bland annat genom att stå runt omkring dem och skrika korsfäst honom som folkhopen gjorde, samt låta dem gå med en planka på axeln och säga till var och en att Jesus bar sitt kors medan vi ledde dem runt en runda på nedervåningen i huset. Vandringen avslutades i kyrkan där det var ljus överallt och vi hade en skärtorsdagsmässa.

Långfredagen kallas även för gråtdagen på lägret. Q-ledarna är indelade i två grupper under lägret, Ester och Simson, och jag var med i Simsongruppen och vi hade morgonbönen på långfredagen.
Under dagen pratade vi om vad som hände, klädde av altaret under en gudstjänst och pratade om sorg, både med döden och i livet. Några började gråta, vissa öppet, andra försökte dölja det. Men den här dagen får väldigt många att komma närmare varandra, man lixom öppnar sig för varandra och accepterar varandra. Vi avslutade dagen med en kvällsgudstjänst, där vi övergick från långfredagen till påskdagen genom att ha altaret påklätt och fira, och sedan ha en fest på kvällen. Man behöver festa efter att ha gråtit ut ;)

Påskdagen var lite fest och lite sammanfattning. Bland annat fick konfirmanderna måla på tre träplattor, som skulle symbolisera de tre dagarna. De delades in i tre grupper och fick en varsin träplatta att måla på i gruppen.
Vi hade även "fångarna på gården". Konfirmanderna delades in i fyra lag, och fick sedan gå runt och uppdrag på stationer, som ledde fram till en skatt, massa godis ;)

Sedan hade vi även ett nöjesprogram där Q-ledarna spelade upp som sketcher. Vi körde en "kramskola", där vi drog igenom några kramar och visade dem samtidigt, en dokusåpa och ett kockprogram.

Den sista dagen bestod mest av städning, ett lekpass och sedan en gudstjänst, en kramring och sedan åkte konfirmanderna hem. Ledarna stannade och hade lägerutvärdering och åt lunch.

Lägret är verkligen en jätterolig grej och man får verkligen lära känna människor som man inte pratat med så mycket innan, bland annat satt vi en kväll i köket och flummade och garvade åt helt random saker som frasen "hallå, det är farmor" och luktade på salt och kom fram till att det luktade salt (?!), och lite popcorn... eller är det popcorn som luktar salt???:O 
Man verkligen vågade släppa loss också, nästan alla stod och släppte loss under festen och dansade och hade roligt, man vågade leka helt töntiga lekar som under hökens vingar kom, utan att stå och gnälla (oftast), och alla visste mitt namn när vi åkte hem på tisdagen :P
Men det är verkligen en jätteskön grupp människor och man kan slappna av när man är med dem och det är bara allmänt roligt :)


kramis :)

Var med och tävla :)


en tävling hos www.nostradamusz.blogg.se
Länk till inlägget här


Svar på tal

Fanny om Sorry...:
Gud vad kul!!! Vilka klasser? Lycka till :D


Tack :)
Har inte riktigt bestämt mig än, är jättenervös :P Men det blir en 80 i alla fall, och sedan kanske en LC, men är inte säker. Kanske är bäst om jag bara tar en klass första gången lixom?


Ridning med Nygård

Som sagt träffades jag och Nygård efter tävlingen och skulle rida ut. När man rider med andra så blir Sacke alltid mycket piggare, han måste lära sig att ta det lugnt ;)
Orkar inte rita ut ett av mina konstverk just nu, så ni får nöja er med en beskrivning :P
Vi började med att rida till Nolmyravägen, en lång, asfalterad väg som går en bit bort ifrån mig och leder till bland annat gamla E4an där bussen går. Vi travade till den, och red sedan längst den en rätt så bra bit. Vi skrittade på halvlånga tyglar, och Sacke körde sina tre meter långa steg och Elaine traskade på bredvid :P

När vi följt vägen en bit svängde vi in på en grusväg som leder till Lena, hon som jag red/rider dressyr för ibland. Där travade vi först och sedan galopperade vi lite. Sacke gick först, och i början i traven försökte jag hålla honom kort just för att han var så himla pigg. Men tillslut lugnade han ner sig bara en millibit, och jag utnyttjade det och lät honom sträcka på sig lite. Det kändes inte som om det gick så fort, men antingen så gick det fortare än det kändes, eller så kan Elaine och Nygård galoppera rätt så långsamt, det var nog en blandning av de två för efter ett tag hörde jag att de galopperade på bakom mig. Jag kortade Sacke men de kunde fortfarande galoppera bakom mig. (Försökte fatta om det var så att Sacke gick fort eller de gick långsamt :P) Men fattade galopp jag också och så galopperade vi en bit. Sacke fjantade sig lite och låtsades bli rätt för lite allt möjligt och hoppade och hade sig.

Så kom vi fram till Lena och saktade av till skritt. Så skrittade vi längst deras gård, längst en mindre grusväg och sedan ut på Östervålavägen, vägen mellan Månkarbo och Östervåla. Den följde vi en bit innan vi kunde svänga in på "vår" grusväg, vägen som först ledde förbi Nygård och sedan, efter ca 3 km, kom hem till mig. Mellan mig och Nygård travade jag en rätt så lång bit, och man märkte direkt att han var lugnare eftersom han var själv. Han pressade inte lika mycket och vi kunde hålla ett lagom tempo hela vägen. Haha tjockis ser väl allting som en tävling när han går med andra ;) Det får vi öva på :P
Så skrittade vi på långa tyglar sista biten hem :)


funkis

Igår var jag som sagt funkis på TIRK-tävling. Två dagar tidigare hade Nygård sms:at mig och frågat om jag ville komma med henne och hennes pappa att vara funkis, och varför inte ;) Alltid lika kul på TIRK med trevliga människor och bra stämning :)

De skulle hämta mig vid 8, så tio över 8 kom de, och vi kom fram vid 20 i 9. Vi samlades lite, gick igenom uppgifter, delade ut reflexvästar och så. I första klassen skulle Nygård vara flaggare och jag stod inte uppskriven, så jag fick hoppa in som banpersonal. Den första klassen var en LD bedömning A, dvs clear round, och det var en jättesöwt shettis med som var jätteduktig :P

Sedan var det en till LD, den här gången med bedömning A+A, med en delomgång i ekohus cup. Alla som var felfria i båda omgångarna vann i stort sett. :P I den klassen bytte jag och Nygård, så jag var flaggare och hon var inte uppskriven, så hon fick vara banpersonal.

Det irriterande i de klasserna var att det var kallare i ridhuset än utomhus, så vi frös och längtade ut. Men vi var rätt så många inne på banan, inte för många, men tillräckligt många för att allting skulle gå jättesmidigt :P Om någon rev var två direkt framme och la upp bommen, någon var snabbt framme och krattade vid behov och vid höjning mellan kategorierna hann vi med att höja alla hinder medan de ropade upp vinnarna i kategorin. Alla kutade mot var sitt hinder och höjde snabbt och så var det klart. Haha kände mig lite stolt där jag stod ;)

Som tur var skulle vi stå ute i de andra två klasserna, det var fyra sammanlagt. Vi skulle vara ringmastrar (eller hur det nu heter om man är två...). Eller egentligen skulle inte båda vara det, i den ena klassen skulle Nygård vara det och jag var inte uppskriven, och i den andra klassen var det tvärt om, men vi skrev upp så att båda var det i båda klasserna, för det var rätt så rörigt där ute, och det är alltid roligt om man är flera ;)
Självklart började det blåsa nu, men inte så mycket så det var rätt så lugnt :P

De två klasserna var en LC och en LB. LC var bedömning A:0+A:0, dvs med omhoppning och på tid. LB var bedömning A och stilbedömning. Båda de två var regionala, de andra två hade varit lokala.
Men vi hann bara vara med på en av klasserna, LC:n, för sedan blev klockan för mycket och vi var tvugna att åka hem...


snart kommer jag och sacke ut på tävlingsbanorna. Då får ni akta er, vi ska sopa banorna med er ;)

När vi kom hem bestämde vi en tid och möttes sedan för att rida, men det berättar jag om i ett annat inlägg :)


Sorry...

Ledsen för att jag inte har skrivit någonting men jag har inte hunnit/inte orkat/glömt/lite allt möjligt...
Men igår var jag funktionär på en tävling på TIRK, och den 29e är det min och Sackes första riktiga tävling som "vuxen häst", alltså inte ungponny, i alla fall på papper ;) , och slutmätt och allting, och omhoppning...
Kan berätta mer om tävlingsdagen senare, men nu är jag i skolan så jag kanske borde plugga ;)

svar på tal

Fanny om Oups...:
Sjukt roligt med filmer!! :D Har du ingen på Tia eller den från Sackes provridning att lägga upp :)

Nej tyvärr :( Skulle faktiskt också vilja se dem för att se hur mycket vi har utvecklats och så, men kan inte hitta dem någonstans :( Antingen blev de raderade av misstag någon gång eller så finns de kvar men jag bara inte kan hitta dem :/


Oups...

Fick en kommentar om att det inte gick att kolla på videoklippen för att det stod att de var privata. Har försökt att fixa det nu, men jag är inte säker på om det fungerade.
Ni kan ju kommentera nu om det fungerar eller inte ;)

I´m back!

Nu är jag tillbaka från lägret :)
Lägret slutade idag vid halv 12, men ledarna stannade kvar och åt lunch och utvärderade lägret och städade upp resten. Sedan hämtade pappa mig halv 2.
Då var vi först förbi Nygård och hämtade transporten, lastade Sacke och åkte sedan direkt till ATG-kliniken i Gävle. Kom dit prick 4, och kom hem för kanske en och en halv timme sedan. Fixade med Sacke och kom in nu.
Mer om hur det gick i Gävle kommer ni att få veta sedan, haha spännande va ;)
Kan ju berätta att han hade växt lite från förra gången, ojojojdå... :O

Nu ska vi fira min lillesyrras födelsedag.
Tre stora händelser, och ingen bild alls. Sorry människor, men jag äger ingen kamera för tillfället, har viktigare saker att betala, och ni har ju sett min mobil...
Blir lite sur faktiskt, tänk vilka minnen man skulle ha efter det här, men det lever kvar i huvudet :)

Jag kommer att berätta lite mer om varje sak, men nu ska jag snart äta lite tårta så alla får ha det bra :)



Film, Sacke och jag på stora banan


Film, Sacke och jag på julkursen, dag 2


Samma kurs, dag 2. för Cissi på TIRK.

Film, Sacke och jag på julkursen, dag 1


Dag 1 av en tvådagars hoppkurs för Cissi på TIRK.

Dag 27 - min favoritgrej i stallet

Halmhögen.
Där den enorma halmbalen står brukar det alltid "råka" ramla ut massor på golvet som man bara inte kan låta bli att sitta i :P

en liknande halmbal är det som vi använder :P

Dag 27 - min favoritgrej i stallet

Min ryktsten, usch vad den kommer väl till pass nu :)

ryktsten, bild från google.se


Dag 26 - min mobil

Min käre sten;

vad kan jag säga? :P

Valpbilder

Vi får runt 2 spetskullar om året, +-, och har därför en enorm mängd valpbilder. Det är några bilder som man fäster sig vid lite extra av olika anledningar. Det är inte alltid den bästa bilden med snyggaste skärpan och bästakvaliteten, utan kanske ett roligt uttryck? Här kommer i alla fall några bilder som jag gillar :)
 










Film, Sacke och jag hoppar serie


Film från när Sacke och jag hoppar en serie under en Cissiträning på TIRK (samma träning som den korta banan :P )

RSS 2.0